Rss
Submit a New Listing

Zakelijke P2P Leningen – Bedrijfskrediet zonder bank!GIF-Banner Branded SME 728X90


Lendico
Lendico is het eerste Nederlandse peer-to-peer lending platform gericht op zakelijk krediet. Peer-to-peer lending is een vorm van crowdfunding waarbij groepen (particuliere) investeerders via een online platform samen geld uitlenen aan personen die opzoek zijn naar een lening. Voordeel voor de kredietnemers is dat de rente op Lendico kredieten veelal lager is dan bij andere aanbieders (lenen kan al met 4,21% rente), voordeel voor investeerders is dat zij een aantrekkelijk rendement kunnen behalen (investeren kan al vanaf €25, rendementen lopen op tot wel 10,97%).

Krediet aanvragen
Kredietnemers (bedrijven) kunnen op het Lendico platform in enkele eenvoudig stappen vrijblijvend en kosteloos een zakelijk krediet aanvragen. Lendico beoordeelt alle aanvragen (o.a. op basis van BKR gegevens, gegevens kredietwaardigheid, solvabiliteit etc.), stelt de rente vast op basis van de beoordeling en publiceert de kredietwaardige aanvragen anoniem online.

Investeren
Alle gepubliceerde lening aanvragen worden op basis van de beoordeling van Lendico ingedeeld in risicoklassen. Investeerders kunnen vervolgens (een deel van) de gevraagde leningen financieren. Indien genoeg investeerders geld investeren in een lening, komt de lening tot stand en wordt het kredietbedrag uitgekeerd. De kredietnemer betaald vervolgens, via Lendico, de lening terug aan de investeerders. Hierbij is, kort gezegd, de door de kredietnemer betaalde rente, het rendement van de investeerders.

468 ad